miratiirikainen "Sä oot ihan hyvä tyyppi, mutta perussuomalaisista en tykkää"

Helppo se on sivusta huudella ex-valtuutetunkin

(vastine Seija Aakalan kirjoitukseen Hollolan sanomat 8.5. ja Ess 9.5.2013)

 

Harmillista, että pitkäaikainen kunnanvaltuutettu Seija Aakala ei lähtenyt kunnallisvaaleissa ehdolle ja ole nykyisessä Hollolan kunnanvaltuustossa ratkaisemassa kunnan taloudellisia ongelmia ja esittämässä ratkaisuja kunnan ahdinkoon ja erityisesti lukion jatkumisen mahdollistamiseen. Sen sijaan kunnanvaltuustossa häärää hänen mielestään 43 tumpeloa ja vielä tumpelompaa virkamiestä, joiden johdolla johdetaan lähinnäkin harhaan. Ehkäpä Seija on aloittanut kampanjoinnin ja poliittisten irtopisteiden keräilyn jo nyt seuraavia vaaleja ajatellen.

 

Jo helmikuisessa valtuustoseminaarissa käytiin läpi niin sanottuja madonlukuja
kunnan taloustilanteeseen liittyen ja pohdittiin erilaisia vaihtoehtoja talouden tasapainottamiseksi. Tuusulan seminaariin mentäessä jokainen toimiala oli kokouksissaan, talousseminaareissaan ynnä muissa palavereissa ja keskusteluissa käynyt läpi ja pohtinut erilaisia säästövaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia. Tuusulassakaan ei ”liikuttuneessa tilassa” linjattu yhtään mitään, sen voin ihan omasta kokemuksestani kertoa. Asiat käsiteltiin päiväohjelman puitteissa. Toisekseen seminaareissa ei päätetä mitään, vaan asiat päätetään kunnanvaltuustossa.Nyt kun kunnan kriisiytyminen uhkaa jo vuonna 2015 ilman merkittäviä
taloudensopeuttamistoimenpiteitä, joka tarkoittaisi pahimmillaan kunnan itsemäärämisoikeuden menettämistä valtiolle ja sitä kautta pakkoliitoksia, on asioille tehtävä jotain nopealla aikataululla. Kuten muuan julkilausumassa todetaan: ”Liitoksia tehneistä kunnista kantautuu syvää katumusta siihen, että liitoksiin lähdettiin, koska rajojen siirtely ei olekaan tuonut taloudellista helpotusta, vaan ahdinko jatkuu. Seuraava hallitus saattaa hyvinkin olla kuntaliitosten ja valtionapujen osalta täysin eri mieltä, kuin nykyinen hallitus, ja se näkyisi heti kuntien taloustilanteessa. Siksikin Hollolan kannattaa jatkaa itsenäisenä kuntana.”

 

Seija Aakala ehdotti kirjoituksessaan kansanäänestystä. Muistuttaisin kuitenkin, että
edellisen kansanäänestyksen hintalappu oli 30 000€ ja nyt kun yritämme tasapainottaa kunnan taloutta on pyrittävä toimimaan säästeliäästi. Minulla olisi montakin hyvää säästövinkkiä, mutta jos esitän ne lehtien palstoilla, on se nimenomaan poliittisten irtopisteiden kalastelua, joka taas ei helpota valtuustotyöskentelyä – päinvastoin. En myöskään erittele tässä, mitkä olivat omat kipukohtani tai missä kaikissa asioissa jäin alakynteen, kun ryhmäpäätöstä säästölinjauksista tehtiin. Ihan jokaisella omat kipukohdat kuitenkin ovat. Muistutan, että talouslukuja ja erilaisten linjauksien vaikutuksia on pohdittu jokaisessa lautakunnassa ja ne eivät ole syntyneet hetken mielijohteesta.Niin lukion, kuin monien muidenkin säästökohteiden, kohdalla argumentteja löytyy ihan varmasti sekä puolesta että vastaan ja sopeutustoimia pohdittaessa on monen arvomaailma kärsinyt kovan kolauksen, kun yhteisenä tahtotilana on itsenäinen Hollola. Pidän kuitenkin nykyisen valtuuston vahvuutena sitä, että erilaisten arvo- ja aatemaailmoiden kannattajilla on keskenään hyvä Hollola-henki ja asioista pystytään keskustelemaan rakentavasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat